City break in Bruxelles, 120€/p (zbor + 3 nopti cazare)

Ai nevoie de doar trei zile pentru a vizita in lung si-n lat capitala Belgiei. Cu toate astea, fiecare city break in Bruxelles este bine venit, chiar si de 2 ori pe an.
Chiar daca este un oras mic, nu reusesti sa te plictisesti. Diversitatea culturala si lingvistica sunt “la ele acasa”.

7 cuvinte cheie

Daca ar trebui sa descriu Bruxelles in doar cateva cuvinte, as putea spune: politica, ciocolata, bere, cartofi prajiti, vafe, arhitectura si parcuri.

Aveti mare grija sa nu faceti greseala sa cereti french fries, pentru ca ii veti jigni. Cu toate ca numele ne induce in eroare, celebrii cartofi prajiti au aparut in Belgia.

City Break in Bruxelles

Asa cum scriam si mai sus, un city break in Bruxelles va fi despre diversitate culturala si lingvistica. In partea nordica a tarii este Flandra cu influente din Olanda, iar in sud Valonia, cu influente din Franta. Se vorbesc trei limbi: franceza, olandeza si germana.

Capitala Belgiei este si una din cele trei mari capitale ale Uniunii Europene. Aici isi are sediul Parlamentul European, Comisia Europeana, iar neoficial este cunoscuta si ca si capitala UE.

Manneken Pis, baietelul care face pipi, este simbolul orasului. Dupa ce te “chinui” oarecum sa ajungi la el, prin multimea de turisti, ramai putin dezamagit de dimensiunile reduse.

Multe de vizitat

Punctul zero al orasului este Grand Place sau Grote Markt o piata faimoasa, cea in care se intinde acel covor mare.

Cand alegi un city break in Bruxelles vei merge la celebrul atom, Atomium, dar si in Mini-Europe, un parc cu miniaturi ale cladirilor simbol din statele Uniunii Europene.

Nu uita nici de vestita si vechea galerie de shopping acoperita ,Galeries Royales Saint-Hubert (din 1847), de muzee (Horta, Regal al Africii Centrale, Magritte) sau parcuri (Warandepark, Leopold) si Gradina Botanica.

Gastronomie, arhitectura, diversitate, relaxare, plimbare, iata cateva motive suficient de bune pentru a vizita capitala Belgiei.

Daca ai mai mult timp la dispozitie poti ajunge chiar si in Amsterdam, in circa 2 ore cu trenul.

Detalii:

Bine de stiut!

Tot ce v-am prezentat mai sus este o propunere pentru o Vacanta de tip Do It Yourself. Accesand link-urile postate va puteti face singuri rezervarile pentru cazare si/sau zbor. Trebuie sa fiti atenti, pentru ca uneori preturile vor fi diferite (aici aflati de ce apar aceste fluctuatii si alte Raspunsuri la cele mai Frecvente Intrebari). Fiti rapizi si rezervati , ca sa prindeti cele mai mici preturi, dar verificati tot timpul inainte de a plati. Daca nu ai gasit vacanta dorita, poti folosi cu incredere motoarele de cautare sau widget-ul de pe Calatorila.

Etichete

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.