Vacanta de 1 mai in Sicilia , 168€/P(zbor + 7 nopti cazare)

O vacanta de 1 Mai in Sicilia, tocmai in perioada libera din jurul datei de 1 Mai, poate fi modalitatea perfecta de a-ti incepe vara.
Despre Sicilia nu trebuie sa va spun prea multe, pentru ca deja stiti si voi ca este o insula pe care trebuie sa o vezi cel putin o data in viata. Pozitionata la rascrucea drumurilor din Mediterana, Sicilia ne impresioneaza prin peisaje spectaculoase, prin comori culturale unice in lume.

Palermo este capitala Siciliei

Palermo este cel mai important oras si capitala Siciliei, al cincilea din Italia, cu o vechime de circa 2700 ani. Numele vine din grecescul “panormos” care se traduce prin “toate porturile”.

O vacanta de 1 Mai in Sicilia nu va fi uitata cu usurinta. Vei putea sa te bucuri de numeroasele cladiri istorice cu o arhitectura impresionanta, de cultura si gastronomia diversificata, de arta, muzica si foarte important … zboruri ieftine.

Accesibil, ideal pentru o vacanta relaxanta pe malul Mediteranei, Palermo este orasul in care stilul baroc al cladirilor se combina armonios cu viata de noapte intensa.

Situat tocmai in nord-vestul insulei, cu iesire la Golful Palermo si Marea Tireniana, orasul Palermo gazduieste cel mai important aeroport din zona. Asa ca vei gasi cu usurinta zboruri la preturi mai mult decat convenabile (poti verifica si in link-urile de mai jos).

Sunt multe de facut in Palermo

Poti face o multime de lucruri atunci cand alegi o vacanta in Palermo. Te poti bucura de plimbari prelungite pe strazile inguste, poti vizita cladiri istorice sau poti participa la diferite evenimente. Te poti bucura de mancare delicioasa, de muzica de calitate.

Chiar si zona rurala merita vizitata pentru a intelege stilul de viata insular, la fel cum poti vizita in lung si-n lat insula. Sa nu uitam de celebrul vulcan activ Etna.

Vacanta in Palermo presupune vizitarea a numeroase obiective turistice, ceea ce nu este deloc ceva de neglijat. O sa va propun o parte din cele mai importante, ramanand ca voi sa le descoperiti pe restul.

Ce trebuie sa nu ratezi in vacanta de 1 Mai in Sicilia!

Palatul Normanzilor (sau Palazzo dei Normanni), Catacombele Capucinilor (un obiectiv macabru pentru ca sunt cadavre mumificate in picioare), Catedrala care este un monument istoric si architectural inscris in patrimoniul UNESCO.

Biserica Martorana (Chiesa della Martorana) sau Santa Maria dell’Ammiraglio, Biserica San Giovanni degli Eremiti, Bazilica Sfantul Francisc de Assisi.

Piata (Piazza) Pretoria si “Fantana Rusinii”, Muzeul international de Marionete (Museo Internazionale delle Marionette), Muzeul Arheologic regional (Museo Archeologico Regionale), Teatrul (Teatro) Massimo.

Detalii:

Bine de stiut!

Tot ce v-am prezentat mai sus este o propunere pentru o Vacanta de tip Do It Yourself. Accesand link-urile postate va puteti face singuri rezervarile pentru cazare si/sau zbor. Trebuie sa fiti atenti, pentru ca uneori preturile vor fi diferite (aici aflati de ce apar aceste fluctuatii si alte Raspunsuri la cele mai Frecvente Intrebari). Fiti rapizi si rezervati , ca sa prindeti cele mai mici preturi, dar verificati tot timpul inainte de a plati.
Daca nu ai gasit vacanta dorita, poti folosi cu incredere motoarele de cautare sau widget-ul de pe Calatorila.

Etichete

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.