Weekend prelungit in Dubai, 284€/p (zbor + 3 nopti de cazare)

De ce ar trebui sa vizitezi Dubaiul? Nu iti pot oferi doar un singur motiv, ci cateva. Trebuie sa alegi un weekend prelungit in Dubai pentru ca este locul in care poti vedea de aproape cum traiesc unii din cei mai bogati oameni din lume.

Vei experimenta conditii occidentale intr-o aventura orientala. Suna bine, nu-i asa?!

Cateva informatii despre Dubai

Dubai este unul din cele 7 emirate care formeaza Emiratele Unite. Fiecare emirat este condus de catre un seic, iar capitala este in Abu Dhabi (la circa 150 km de Dubai). Asadar, seicul din capitala este si presedintele Emiratelor Unite.

Tatal (Zayed bin Sultan Al Nahyan) actualului presedinte este cel care a unit emiratele in anul 1971. In cinstea lui s-a ridicat o moschee, Sheikh Zayed, cu o capacitate de 40.000 de locuri si cu cel mai mare covor (lucrat manual) din lume.

Pozitionat in desertul Arabiei , este cel mai luxos dintre emirate, motiv pentru care ai nevoie de un weekend prelungit in Dubai. Imagineaza-ti ca in urma cu nici 50 de ani aici era doar un sat de pescari.

Weekend prelungit in Dubai

Sunt multe obiective turistice pe care le poti vizita si te vor impresiona prin faptul ca sunt unice in lume.

Sa incepem cu Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, 828 metri (160 etaje si 57 lifturi). Peretii interiori sunt acoperiti cu foite din aur si se vede de la 95 km departare.

Celebrul si luxosul hotel Bujr al Arab (ei se declara ca avand 7 stele) sau cel mai mare mall din lume, Mall Dubai (unde puteti schia … da, ati auzit bine, in interior).

Un weekend prelungit in Dubai trebuie sa presupuna si o vizita in desert. Puteti incerca un Safari (wadi bashing) cu masini de teren sau puteti petrece noaptea in cortul traditional de beduini.

Dubai, un oras al extremelor

Printre experientele de neuitat se numara si zborul cu elicopterul deasupra orasului, croazierele pe mare sau in balonul cu aer cald, cursele de camile sau inotatul alaturi de delfini. Bazarele sunt la mare cautare, il poti vizita pe cel de aur si cu siguranta nu te vei plictisi.

Nu uita de celebrul Parc de distractii Ferrari World, cel mai mare parc de distractii indoor din lume.

Vremea este frumoasa tot timpul anului acolo, este climat subtropical. Din Mai si pana la sfarsitul lui Septembrie este totusi prea cald, temperaturile ajungand cu usurinta la 45 de grade Celsius la umbra. Asa ca, luna Martie este o perioada ideala pentru un weekend prelungit in Dubai.

Detalii:

Bine de stiut!

Tot ce v-am prezentat mai sus este o propunere pentru o Vacanta de tip Do It Yourself. Accesand link-urile postate va puteti face singuri rezervarile pentru cazare si/sau zbor. Trebuie sa fiti atenti, pentru ca uneori preturile vor fi diferite (aici aflati de ce apar aceste fluctuatii si alte Raspunsuri la cele mai Frecvente Intrebari). Fiti rapizi si rezervati , ca sa prindeti cele mai mici preturi, dar verificati tot timpul inainte de a plati.
Daca nu ai gasit vacanta dorita, poti folosi cu incredere motoarele de cautare sau widget-ul de pe Calatorila.

Etichete

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.